Missie, visie & filosofie

Missie, visie & filosie

Onze missie

Epos is een acroniem van expertisecentrum psychiatrie en ontwikkelingsstoornissen, we willen aan mensen die hierdoor complexe hulpvragen of problemen hebben en daardoor vaak buiten de boot vallen behandeling en/ of begeleiding op maat bieden.

Hierbij kijken en luisteren we naar de mens en zijn/ haar context. We gaan hierbij uit van een ieders krachten en gaan die inzetten om de lasten te verminderen, zodat iedereen op zijn niveau en tijd weer kan mee doen in de maatschappij.

Door de goed te kijken en te luisteren en de juiste intensiteit van begeleiding/ behandeling te bieden zorgen we er voor dat "samen werken aan jezelf” niet alleen ons credo is, maar ook wordt geleefd.




Onze visie

In 2030 heeft Epos door op zijn eigen wijze, gebruik makend van de innovatieve kanten van de kernwaarden, een programma ontwikkeld waarbij op een efficiënte en effectieve manier de inzet van de personele krachten, samen met de talenten van de cliënten leiden tot een persoonlijk plan. Door middel van het plan moet het wie ben ik en wie wil ik zijn zo duidelijk worden dat dit ingezet kan worden om weer goed te kunnen functioneren. Het plan en de weg worden vast gelegd in een portfolio. Het programma heet “Natuur-Talenten”.

Onze filosofie

  • Epos wil mensen met complexe problematiek op het gebeid van zowel verstandelijke beperking als psychiatrie, gepersonaliseerde; specialistische begeleiding en behandeling geven. Er wordt gekeken naar wat de cliënt nodig heeft en vandaar uit wordt de begeleiding eventueel in combinatie met de behandeling binnen Epos opgestart.
  • De medewerkers van Epos zijn mensen die betrokken zijn bij cliënten met dergelijke problematiek. Zij zijn en worden geschoold in de omgang met de doelgroep en worden door Epos in staat gesteld de nodige extra scholing te doen.
  • De filosofie van Epos is dat cliënten stabiel worden door zowel verbale-, non-verbale en leefstijltherapieën zoveel mogelijk naast elkaar aan te bieden. Zo integreert de behandeling het snelste. Daarnaast is het voor de cliënt van belang dat ook zijn/haar omgeving weet om te gaan met de aanwezige problematiek. Vandaar dat Epos groot belang hecht aan educatie, voorlichting en samenwerking met de omgeving. Epos ziet de omgeving als de naasten van de cliënt, maar ook de plek waar de cliënt verblijft of weer gaat verblijven.
  • Elke cliënt heeft zijn eigen zorgplan (gelijk aan begeleiding - en behandelplan). Deze wordt opgesteld met medewerking van het systeem (context) en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de nieuwste technologie om de zaken te monitoren. Hierbij maakt het niet uit of de cliënt intra- dan wel extramuraal woont. Er wordt zoveel mogelijk tijd aan de cliënt gespendeerd en zo weinig mogelijk aan administratie.
  • Epos biedt externe scholingen voor medewerkers die te maken hebben met vergelijkbare casuïstiek. Hiermee wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de beroepsgroep die met deze complexe doelgroep werkt en onderscheiden wij ons als expertisecentrum. Epos heeft belang bij goede concullega's om de wachtlijst en de doorstroom positief te beïnvloeden.
Share by: